Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrapai med eggekrem

Rabarbrapai med eggekrem

Ingredienser

8  porsjoner

Paideig:

  • 150 g smør
  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 3 stk. eggeplomme
  • ca. 3 ss kaldt vann

Fyll:

  • 1 kg rabarbra
  • 3 dl sukker
  • 2 ss potetmel

Eggekrem:

  • 1 stk. vaniljestang , evt. litt vaniljesukker
  • 4 dl melk
  • 6 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 581 kcal
Fett 23 g
Protein 12 g
Karbohydrater 76 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hva er vel mer sesongtypisk for vår og forsommer enn rabarbraen? Server en nydelig rabarbrapai med eggekrem og nyt årstiden!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

8  porsjoner

Paideig:

  • 150 g smør
  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 3 stk. eggeplomme
  • ca. 3 ss kaldt vann

Fyll:

  • 1 kg rabarbra
  • 3 dl sukker
  • 2 ss potetmel

Eggekrem:

  • 1 stk. vaniljestang , evt. litt vaniljesukker
  • 4 dl melk
  • 6 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 581 kcal
Fett 23 g
Protein 12 g
Karbohydrater 76 g

Slik gjør du

  1. Smuldre sammen smør, mel og sukker. Elt inn én og én eggeplomme, og spe med vann til fin konsistens. Sett paideigen kaldt i 1/2 time.
  2. Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Skjær vekk overflødig deig. Skrell rabarbraen, skjær den i 2-3 cm lange biter og fordel dem i formen samen med sukker og potetmel. Kjevle ut resten av paideigen og skjær lange strimler med en bakkelsspore. Legg strimlene som et gitter over paien.
  3. Pensle gitteret med sammenvispet egg og stek paien ved 200 °C i ca. 30-40 minutter.
  4. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen «sprekke». Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann.

Server paien lun med eggekrem ved siden av.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 12.12.2024 22:30:30