Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrapai med marengs

Rabarbrapai med marengs

Ingredienser

12  porsjoner

Tertebunn:

  • 150 g smør
  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 3 stk. eggeplomme
  • ca. 3 ss vann

Fyll:

  • 1 kg rabarbra
  • 300 g sukker
  • 2 ss potetmel

Marengs:

  • 3 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 225 g sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Søtt, syrlig, sprøtt og fløyelsmykt. Rabarbraterte med marengs er smaken av sommer og vil garantert gi deg og gjestene dine en finfin matopplevelse.   

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner

Tertebunn:

  • 150 g smør
  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 3 stk. eggeplomme
  • ca. 3 ss vann

Fyll:

  • 1 kg rabarbra
  • 300 g sukker
  • 2 ss potetmel

Marengs:

  • 3 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 225 g sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Elise Thowsen Tonning

    Hei, jeg stekte denne i går- men rabarbrafyllet er noe rennende. Brukte potetmel og sukker som i oppskriften. Er det noen måte å redde paien på før selskap i dag?! Tror jeg har stekt den lenge nok.

    • Cecilie Maske

      Hei, Elise! Prøv å helle av noe av væsken og kok den opp på nytt. Er den veldig rennende kan du jevne den med bittelitt potetmel utrørt i vann, og helle den over kaken før den blir helt kald. sett kaken kaldt fram til servering. Et dryss melis og frisk mynte eller sitronmelisse kan kamuflere eventuelle skjønnhetsfeil! Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Hilde Thomassen

    Bunnen ble veldig fuktig, nesten rå selv etter 40 min i ovnen. Tips for å unngå det, mottas med takk. Smakte nydelig.

    • Oda Christensen

      Hei Hilde! Det kan variere litt på vanninnholdet i rabarbraen, som kan gjøre at det ble litt vel fuktig. Et tips kan være å forsteke tertebunen i ca 10 min. Husk da å stikke bunnen med en gaffel, slik at du unngår at den "blåser seg opp". :) Mvh Oda, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 13.03.2025 12:55:14 handleliste stengt