Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrasuppe

Rabarbrasuppe med jordbær

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g rabarbra
  • 8 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 500 g jordbær
  • 0,5 l vaniljeis eller valgfri sorbet
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 237 kcal
Fett 8 g
Protein 4 g
Karbohydrater 34 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ikke alt kan lages året rundt, slik er det med denne desserten. Dette er en deilig vår- og tidlig sommerdessert når det er kommet rabarbra og jordbær i butikker og hager. Desserten smaker av sommer og forelskelse...

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g rabarbra
  • 8 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 500 g jordbær
  • 0,5 l vaniljeis eller valgfri sorbet
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 237 kcal
Fett 8 g
Protein 4 g
Karbohydrater 34 g

Slik gjør du

  1. Vask og skrell rabarbraen og skjær den i 2-3 cm biter. Ta vare på skallet.
  2. Kok rabarbraen og skallet i vann og sukker (sukkerlaken) i ca 10 minutter. Skallet gir en fin farge.
  3. Ta ut skallet og bruk en stavmikser for å mose suppen til en glatt røre. Er suppen for tynn, kan den jevnes med litt potetmel (ca 1-2 ss rørt ut i litt kaldt vann). Har du i potetmel, sørg for å koke opp på nytt.
  4. Hell suppen over i suppetallerkner. Skjær jordbærene i skiver og ha disse i suppen. Legg en kule sorbet eller vaniljeis i midten av hver tallerken. Pynt med et helt jordbær på toppen av isen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 22.12.2024 12:47:31