Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrasuppe

Rabarbrasuppe med jordbær

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g rabarbra
  • 8 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 500 g jordbær
  • 0,5 l vaniljeis eller valgfri sorbet
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ikke alt kan lages året rundt, slik er det med denne desserten. Dette er en deilig vår- og tidlig sommerdessert når det er kommet rabarbra og jordbær i butikker og hager. Desserten smaker av sommer og forelskelse...

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g rabarbra
  • 8 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 500 g jordbær
  • 0,5 l vaniljeis eller valgfri sorbet
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 14.04.2025 04:18:40 handleliste stengt