Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Epleraita

Raita med eple

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ts sennepsfrø
  • 1 ts nøytral olje
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 ss frisk mynte
  • 1 stk. grønt eple
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 74 kcal
Fett 4 g
Protein 3 g
Karbohydrater 7 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne varianten av det klassiske indiske tilbehøret er raskt og enkel å lage. Det består av yoghurt tilsatt eple og krydder. Raita smaker forfriskende til krydret mat av alle slag. Den kjøler ned en opphetet gane. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ts sennepsfrø
  • 1 ts nøytral olje
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 ss frisk mynte
  • 1 stk. grønt eple
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 74 kcal
Fett 4 g
Protein 3 g
Karbohydrater 7 g

Slik gjør du

  1. Fres sennepsfrø i olje på sterk varme til frøene begynner å poppe.
  2. Bland sammen med yoghurt, mynte, finhakket eple og salt. 
  3. La raitaen stå og trekke smak før servering.

Du kan lage raita med andre grønnsaker og frukt. Prøv deg frem.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Butter chicken og nanbrød er perfekt høstmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 30.12.2024 18:14:40