Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rask postei-kanapè på rugbrød

Rask postei-kanapé på rugbrød

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g leverpostei (julepostei)
  • 2 ss konjakk
  • 2 ss kremfløte eller créme fraîche
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 skiver grovt rugbrød
  • 1 stk. appelsin i tynne skiver
  • 2 ss frø fra granateple
  • 2 kvister frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 373 kcal
Fett 14 g
Protein 11 g
Karbohydrater 44 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Av og til kan det være behov for å trylle fram en liten forrett eller en munnfull med noe godt til aperitifen. Med et stykke postei eller paté og andre ting du sikker har i skapet, lager du de små, lekre og smakfulle kanapeene i løpet av få minutter

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g leverpostei (julepostei)
  • 2 ss konjakk
  • 2 ss kremfløte eller créme fraîche
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 skiver grovt rugbrød
  • 1 stk. appelsin i tynne skiver
  • 2 ss frø fra granateple
  • 2 kvister frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 373 kcal
Fett 14 g
Protein 11 g
Karbohydrater 44 g

Slik gjør du

1. Skjær av stekeskorpen på posteien og rør den myk med litt konjakk og fløte. Smak til med kvernet pepper.

2. Stikk ut små runde skiver rugbrød, eller skjær hver skive i fire.

 

Vil du ha runde skiver som vist på bildet, så pakk posteien i plastfolie og form den som en pølse. Legg den kaldt en stund – gjerne i fryseren. Bruk en skarp kniv dyppet i vann når du skal skjære skiver, og løft dem forsiktig over på rugskivene.

 

3. Fordel posteien på skivene og pynt med appelsin, granateple og timian. Gi kanapèene et lite dryss kvernet pepper til slutt.

 

Med utgangspunkt i en god postei og posteien kan du variere smakene med det du har tilgjengelig. Smak til med madeira eller sherry, og pynt for eksempel med litt ripsgelè, valnøtt og fiken. Det kan også være godt å blande litt finhakkede urter inn i posteien sammen med fløte.

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 14:27:47