1. Legg melet i en haug. Lag en grop i midten, knekk egg i gropen. Bland ingrediensene sammen med en gaffel eller fingertuppene. Bland forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet.
2. Bruk hendene og samle alt til en deig når eggene er absorbert av melet. Deigen skal knas i minst 5 minutter. Den kan kjennes litt hard ut til å begynne med, men etter hvert som du knar vil du kjenne at den blir mer smidig og enklere å jobbe med.
3. Dryss på litt mel om pastadeigen kleber seg litt til benken mens du knar. Når deigen er myk, smidig og elastisk, er den ferdig knadd.
4. Pakk pastadeigen godt inn i plastfolie, eller legg den i en tett pose. Deigen skal hvile i 30 minutter før den kjevles ut i pastamaskin eller for hånd.
Pastadeigen kan også lages litt i forveien og stå i kjøleskap noen timer før den skal brukes. Husk bare å legg deigen på benken en halv time før den skal kjevles ut.
5. Pakk ut pastadeigen og legg den på en melet kjøkkenbenk. Form deigen til en firkant med ca. samme bredde som pastamaskinens inntak. Still maskinen på det tykkeste hakket (O) og sveiv deigen gjennom.
6. Sett pastamaskinen på ett hakk tynnere (1) og kjør deigen igjennom en gang til. Fortsett med ett hakk til (2) og brett deigen fra endene inn til midten slik at du får en jevn rektangulær pastaplate med rette kanter.
7. Del pastaleiven i to med en kniv, slik at du har to like store deler. Legg plastfilm over den ene delen så den ikke tørker ut.
8. Bland sammen kremost, hakket timian og pepper etter smak. Legg blandingen i en sprøytepose.
9. Kutt ut to runde pastabiter per ravioli, for eksempel med et syltetøysglass. Sprøyt en ring av kremosten på den ene pastabiten. Ringen må være større enn en eggeplomme, men det må fortsatt være plass utenfor til å klemme raviolien sammen.
10. Legg eggeplommen midt på pastabiten. Plommen må være hel. Legg den andre pastabiten oppå,
11. Klem de to pastabitene sammen i kanten. Start fra en kant og beveg deg rundt egget, bruk gjerne en gaffel. Det er veldig viktig at det blir så lite luft igjen som mulig – samtidig må du selvfølgelig unngå at eggeplomma sprekker.
12. Når du har ravioliene klare, varmer du opp vann med salt til kokepunktet i en gryte. Mens du venter, smelter du smør i en stekepanne. Når smøret er smeltet, tilsetter du hakkede hasselnøtter, og lar smøret trekke til seg smaken og brunes.
13. Når vannet koker, har du i ravioliene i vannet i 2 minutter. Ta så ravioliene forsiktig ut av vannet, og vender dem noen sekunder i det varme nøttesmøret.
Servér med nøttesmør og ekstra hasselnøtter.