Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ravioli med eggeplomme

Ravioli med eggeplomme

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g durumhvete eller tipo 00, vanlig hvetemel kan også brukes
  • 2 stk. egg

Til fyllet:

  • 1 beger snøfrisk naturell eller annen type kremost
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 6 stk. eggeplomme

Til toppingen:

  • 50 g smør
  • 0,5 dl hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En ravioli sentrert med en myk og herlig eggeplomme; det er skikkelig kokkekunst. Italienerne kaller gjerne slike ravioli "Ravilo con sorpresa" - en overraskelse.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g durumhvete eller tipo 00, vanlig hvetemel kan også brukes
  • 2 stk. egg

Til fyllet:

  • 1 beger snøfrisk naturell eller annen type kremost
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 6 stk. eggeplomme

Til toppingen:

  • 50 g smør
  • 0,5 dl hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hjemmelaget pasta 3a
Hjemmelaget pasta 3b
Hjemmelaget pasta 3c
Hjemmelaget pasta 3e
Pastadeigen kan også lages litt i forveien og stå i kjøleskap noen timer før den skal brukes. Husk bare å legg deigen på benken en halv time før den skal kjevles ut.
Hjemmelaget pasta 3f
Hjemmelaget pasta 3g

Servér med nøttesmør og ekstra hasselnøtter.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Ravioli – hjemmelaget pasta

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13132, server:MP-PRD-WEB14 19.02.2025 09:32:59 handleliste stengt