1. Brun lammeskanken godt på alle sider i en varm stekepanne med margarin. Legg skanken over i en kjele og hell på vann til det dekker. Ha i hvitløk, rosmarin og pepper, og kok opp. Sett på lokk og la lammeskanken trekke i ca. 3 timer, eller til kjøttet løsner fra benet.
2. Sikt mel i en liten haug på benken og lag en fordypning midt i haugen. Ha i salt, hele egg og eggeplommer.
3. Bland ingrediensene sammen med en gaffel eller med fingertuppene. Bland forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet.
4. Bruk hendene og samle alt til en deig når eggene er absorbert av melet. Deigen skal knas i minst 5 minutter. Den kan kjennes litt hard ut til å begynne med, men etter hvert som du knar vil du kjenne at den blir mer smidig og enklere å jobbe med.
5. Dryss på litt mel om pastadeigen kleber seg litt til benken mens du knar. Når deigen er myk, smidig og elastisk, er den ferdig knadd.
6. Pakk pastadeigen godt inn i plastfolie, eller legg den i en tett pose. Deigen skal hvile i 30 minutter før den kjevles ut i pastamaskin eller for hånd.
Pastadeigen kan også lages litt i forveien og stå i kjøleskap noen timer før den skal brukes. Husk bare å legg deigen på benken en halv time før den skal kjevles ut.
7. Ta lammeskanken ut av kjelen. Riv lammekjøttet fra benet ved hjelp av to gafler, og ha det i en bolle. Bland inn hvitvin, olivenolje, sjalottløk, rosmarin, timian, salt og sort pepper. Sett blandingen kaldt mens du lager pasta.
8. Sil lammekraften og mål opp det du trenger til serveringen.
9. Pakk ut pastadeigen og legg den på en melet kjøkkenbenk. Form deigen til en firkant med ca. samme bredde som pastamaskinens inntak. Still maskinen på det tykkeste hakket (O) og sveiv deigen gjennom.
10. Sett pastamaskinen på ett hakk tynnere (1) og kjør deigen igjennom en gang til. Fortsett med ett hakk til (2) og brett deigen fra endene inn til midten slik at du får en jevn rektangulær pastaplate med rette kanter.
11. Kjør igjen pastaen gjennom maskinen på det tykkeste (O) og fortsett slik på alle trinnene helt til du har deigen så tynn du ønsker den. Det vanligste trinnet for ravioli er trinn 6 på maskinen.
12. Del pastaleiven i to med en kniv, slik at du har to like store deler. Legg plastfilm over den ene delen så den ikke tørker ut. Bruk en teskje og legg på fyllet i små porsjoner. Sørg for å ha like stort mellomrom mellom porsjonene som fra sidene og inn til fyllet. Legg den andre pastaleiven over leiven med fyll.
13. Bruk en finger og legg et svakt trykk på pastaen over hver porsjon med fyll. Trykk forsiktig med fingertuppene rundt hver porsjon fyll slik at pasta møter pasta, og at det ikke dannes luftlommer.
14. Bruk baksiden av en stor tyll (kremtip) til å trykke lett ned rundt fyllet. Slik får du også en fin delikat form på ravioliene.
15. Stikk ut ravioliene med en utstikker.
Rester av pasta fra utstikking kan kokes og blandes med en saus, litt urtepesto eller smør. Perfekt som en liten venterett!
16. Kok opp kraften fra koking av lammeskank, og ha i grønnsaksterninger. Kok til terningene er så vidt møre, ca. 5 minutter.
17. Kok opp en stor kjele med vann. Ha i salt og kok ravioli til den er al dente, ca. 4 minutter.
Anrett ravioli i en dyp tallerken, hell på kraft og fordel grønnsaksterninger. Dryss over revet parmesan og timian.