Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Red velvet cake til jul

Red velvet cake til jul

Ingredienser

12  porsjoner
  • 150 g smør
  • 3 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2,5 dl kulturmelk
  • 1,5 ts kraftig rød konditorfarge
  • 2 ss melk

Smørkrem:

  • 200 g smør
  • 200 g kremost naturell
  • 500 g melis
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron

Pynt:

  • 100 g rips
  • 10 stk. rosa sjokoladekuler
  • 4 kvister frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 651 kcal
Fett 32 g
Protein 7 g
Karbohydrater 82 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den klassiske kaken fra USA som er like god som den er vakker! Har du lyst til å imponere med en ildrød kake til jul? Pynt med sjokoladekuler, bær og kvaster av timian og la jula synke inn.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

12  porsjoner
  • 150 g smør
  • 3 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2,5 dl kulturmelk
  • 1,5 ts kraftig rød konditorfarge
  • 2 ss melk

Smørkrem:

  • 200 g smør
  • 200 g kremost naturell
  • 500 g melis
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron

Pynt:

  • 100 g rips
  • 10 stk. rosa sjokoladekuler
  • 4 kvister frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 651 kcal
Fett 32 g
Protein 7 g
Karbohydrater 82 g

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 °C . Smør og mel en kakeform på ca. 22 cm i diameter. 
  2. Ha romtemperert smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Pisk til blandingen har blitt luftig og hvit. 
  3. Tilsett ett og ett egg om gangen, pisk godt mellom hvert egg. 
  4. Ha i hvetemel, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver, natron, kulturmelk og konditorfarge. Kjør i kjøkkenmaskinen til blandingen har blitt jevn og godt blandet. 
  5. Ha røren i kakeformen og stek i ovnen i ca. 1 time. Test med en kakenål for å se om den kommer ut ren.
  6. La kaken avkjøles helt før den deles i to. Dynk med melk på begge bunnene. 
  7. Lag smørkrem. Ha romtemperert smør, kremost, melis og sitron i en kjøkkenmaskin og pisk til blandingen har blitt luftig og kremete. 
  8. Smør på smørkremen i midten av kaken og så på toppen og siden av kaken. Kaken kan med fordel settes kjølig frem til servering. Da får smørkremen satt seg. 
  9. Pynt med rips, sjokoladekuler og timiankviser før servering. 

Ta vare på kakebunnen du skjærer bort - dette kan brukes som pynt på smørkremen! 

Red velvet cake til jul

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 24.11.2024 11:32:03