Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrbiff med blåbærsaus og pære

Reinsdyrbiff med blåbærsaus og pære

Ingredienser

porsjoner

Blåbærsaus:

  • 2 dl frosne blåbær
  • 1 dl dypfryste tyttebær
  • 1 dl sukker
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl viltkraft
  • 1 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 båt finhakket hvitløk

Tilbehør:

  • 0,5 stk. stor sellerirot
  • 1 pk frisk spinat , (á 250 g)
  • 1 stk. pære
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 530 kcal
Fett 20 g
Protein 50 g
Karbohydrater 29 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Reinsdyrkjøtt er både mørt og magert. I denne retten har reinsdyrbiffen fått selskap av en herlig blåbærsaus. En perfekt rett å servere dine gjester.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Blåbærsaus:

  • 2 dl frosne blåbær
  • 1 dl dypfryste tyttebær
  • 1 dl sukker
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl viltkraft
  • 1 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 båt finhakket hvitløk

Tilbehør:

  • 0,5 stk. stor sellerirot
  • 1 pk frisk spinat , (á 250 g)
  • 1 stk. pære
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 530 kcal
Fett 20 g
Protein 50 g
Karbohydrater 29 g

Slik gjør du

1. Ha blåbær, tyttebær og sukker i en gryte. Kok til det begynner å tykne. Tilsett rødvin, viltkraft, vann, timian, rosmarin og hvitløk. Kok det hele på svak varme i ca. 1 time til det har en tykk sauskonsistens. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.

2. Skrell sellerirot og skjær den i terninger. Kok terningene så vidt møre i en kjele med vann. Sil av.

3. Skjær kjøttet i biffer (à 200 g) og krydre med salt og pepper.  

4. Brun biffene i smør  på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før servering.

5. Stek spinat og terninger av sellerirot raskt i en stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. 

6. Skjær pære i fire like store båter, ta ut kjernen og brun den raskt i en stekepanne med smør. 

Server saftig reinsdyrbiff med stekt spinat, knollselleri, pære og en herlig blåbærsaus. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 24.11.2024 20:16:30