Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrfilet med kremet pasta

Reinsdyrbiff med kremet pasta

Ingredienser

porsjoner

Kremet pasta:

  • 200 g aromasopp eller annen fersk sopp
  • 1 stk. løk
  • 125 g kremost med pepper
  • 2 dl kremfløte eller melk
  • 150 g svartkål eller grønnkål
  • 50 g parmesan
  • 400 g tagliatelle eller linguine
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1895 kcal
Fett 43 g
Protein 142 g
Karbohydrater 209 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrkjøtt og kremet sopp er gode venner og fast følge. Her har de fått selskap av nykokt pasta, kremost og svartkål i en nydelig rett som du trygt kan invitere gode venner på.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Kremet pasta:

  • 200 g aromasopp eller annen fersk sopp
  • 1 stk. løk
  • 125 g kremost med pepper
  • 2 dl kremfløte eller melk
  • 150 g svartkål eller grønnkål
  • 50 g parmesan
  • 400 g tagliatelle eller linguine
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1895 kcal
Fett 43 g
Protein 142 g
Karbohydrater 209 g

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  2. Del sopp i mindre biter, finhakk løk og kutt svartkål i grove biter.
  3. Skjær eventuelt flatbiff i biffer á 150-200 g, 2 -3 cm tykke, eller bruk ferdigskårede biffer. Krydre kjøttet med salt og pepper.

Reinsdyrbiff - råvarebilde krydring, skjære biffstykker

  1. Brun biffene i smør eller olje (eventuelt en blanding) på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. Les mer om hvordan steke reinsdyrbiff her. Legg biffene til side for å hvile mens du lager saus.
  2. Rengjør stekepannen og tilsett resten av smøret. Fres soppen til den faller sammen og all væske fordamper. Tilsett hakket løk og fres videre til løken er myk og blank. 
  3. Ha kremost og fløte/melk i pannen og la det smelte til en saus. 
  4. Ha svartkålen i sausen, og kok et par minutter kok til den er myk. Smak til med salt og pepper. 
  5. Skjær kjøttet i ca. 1 cm tykke skiver og fordel på tallerkener eller skåler sammen med pasta og saus. Kvern litt pepper på toppen og server.

Reinsdyrfilet med kremet pasta

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB13 03.12.2024 18:20:11