1. Forvarm stekeovn til 220 °C.
2. Temperer kjøttet på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter.
3. Vask grønnsaker grundig (det er ikke nødvendig å skrelle dem) og del dem i biter på langs. Del brokkoli i buketter. Ha alle grønnsakene i en bolle og hell over honning og balsamico. Krydre med salt og pepper.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
4. Legg grønnsakene i en ildfast form og plasser formen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gylne.
5. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten.
6. Varm en stekepanne og ha i smør. Når smøret slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet. Brun det raskt på begge sider og krydre med salt og pepper. Senk temperaturen og la kjøttet ettersteke i 3-4 minutter. Bruk gjerne steketermometer til ønsket kjernetemperatur. La fileten hvile noen minutter før den skjæres opp.
KJERNETEMPERATUR REINSDYRFILET Lite stekt: 53-55 °C, Medium: 60 °C, Medium pluss: 65-70 °C. Gjennomstekt: 75 °C.
Anrett bakte grønnsaker på tallerkener. Skjær reinsdyrfilet i store biter på skrå og legg på toppen av grønnsakene. Pynt med litt frisk timian.