Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrfilet med kantarellostekake og blåbærsaus

Reinsdyrfilet med kantarellostekake og blåbærsaus

Ingredienser

porsjoner

Blåbærsaus:

  • 2 dl frosne blåbær
  • 1 dl dypfryst tyttebær
  • 1 dl sukker
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl viltkraft
  • 1 dl vann
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 4 båter hvitløk

Ostekakebunn:

  • 1 pk salte kjeks , Ritz eller Knäcker
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk timian
  • 0,25 ts malt pepper
  • 1 ss gåsefett
  • 50 g smør

Stekt kantarell:

  • 200 g kantarell
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts karri

Spinatfyll:

  • 1 pk frossen spinat
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 ts tørket dill
  • 70 g gorgonzola
  • 3 ss kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 stk. løk

Ostekakemasse:

  • 2 pk aspik (lys buljong-gelé) , á 4 dl
  • 3 dl kremfløte
  • 1,5 begre snøfrisk naturell
  • 1 beger seterrømme
  • 20 g tørket steinsopp , finmalt
  • 1 dl potetmospulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 5 dråper gul konditorfarge

Stekte poteter:

  • 16 stk. mandelpotet
  • 1 ss gåsefett
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk timian
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (15)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne reinsdyrretten er laget etter inspirasjon fra retten Annes Fjellrose. Orginalretten sikret Anne Merete Langeland førsteplassen under reinsdyrkonkurransen arrangert av Mathallen Vulkan på Samefolkets dag 6. februar 2013.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Blåbærsaus:

  • 2 dl frosne blåbær
  • 1 dl dypfryst tyttebær
  • 1 dl sukker
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl viltkraft
  • 1 dl vann
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 4 båter hvitløk

Ostekakebunn:

  • 1 pk salte kjeks , Ritz eller Knäcker
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk timian
  • 0,25 ts malt pepper
  • 1 ss gåsefett
  • 50 g smør

Stekt kantarell:

  • 200 g kantarell
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts karri

Spinatfyll:

  • 1 pk frossen spinat
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 ts tørket dill
  • 70 g gorgonzola
  • 3 ss kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 stk. løk

Ostekakemasse:

  • 2 pk aspik (lys buljong-gelé) , á 4 dl
  • 3 dl kremfløte
  • 1,5 begre snøfrisk naturell
  • 1 beger seterrømme
  • 20 g tørket steinsopp , finmalt
  • 1 dl potetmospulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 5 dråper gul konditorfarge

Stekte poteter:

  • 16 stk. mandelpotet
  • 1 ss gåsefett
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk timian
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Reinsdyrfilet med portvinssaus 3a
Reinsdyrfilet med portvinssaus 3b

Reinsdyrfileten er lite stekt på 53-55 °C, medium på 60 °C, medium pluss på 65-70 °C og gjennomstekt på 75 °C. 

Server rosastekt reinsdyrfilet med kantarellostekake, stekte mandelpoteter og blåbærsaus. Pynt gjerne med tyttebær, blåbær og resten av kantarellene.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ninja Rilén

    Hei. Det står eg skal lage aspiken/gelen som vist på pakken. Kå pakke er det snakk om? Eg skjønner ikkje heilt kå eg ska laga den av🙈

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Her er det tatt utgangspunkt i Toro, jeg linker til produktet her: https://www.toro.no/produkter/lys-buljong-aspik-gele/ Det selges ihvertfall på Meny. Hilsen Marta, MatPrat

      • Ninja Rilén

        Supert. Tusen takk. Skal lage den i helga til min mors bursdag🌸

        • Marta Ravnsborg

          Nydelig, så heldig hun er :-) God matlaging!

  • Ingvild Selnes Lea

    Hei! Skal ostekaken serveres kald?

    • Cecilie Maske

      Hei, Ingvild! Ja, ostekaken skal serveres kald. Lykke til! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 15.03.2025 09:15:23 handleliste stengt