Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrfilet med potetpuré og stekt rosenkål

Reinsdyrfilet med potetpuré og stekt rosenkål

Ingredienser

porsjoner

Potetpuré:

  • 250 g mandelpotet
  • 2 dl kremfløte
  • 150 g smør
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts trøffelolje (valgfritt)

Reinsdyrbiff:

  • 800 g ytrefilet av reinsdyr
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 80 g smør
  • 4 kvister frisk timian
  • 3 båter hvitløk

Rødvinssjy:

  • 3 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 40 g bacon i terninger
  • 2 g einebær
  • 2 stk. laurbærblad
  • 3 g hel pepper
  • 2 stk. stjerneanis
  • 4 g fennikelfrø
  • 30 g smør
  • 3 dl rødvin
  • 4 dl viltkraft , evt. okse eller kylling

Syltet tyttebær:

  • 2 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 dl eplecidereddik
  • 100 g ferske eller fryste tyttebær

Jordskokkchips:

  • 5 stk. jordskokk
  • 5 dl frityrolje
  • 1 ts salt

Smørstekt rosenkål:

  • 200 g rosenkål
  • 100 g smør
  • 1 ts sitronsaft

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Mør reinsdyrbiff hører jula til, ifølge kokk Runar Helgeland. I serien Kokkens Jul serverer han reinsdyr sammen med potetpuré, smørstekt rosenkål og rødvinssjy. Det hele toppes med syltet tyttebær og jordskokkchips. Vilt godt! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Potetpuré:

  • 250 g mandelpotet
  • 2 dl kremfløte
  • 150 g smør
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts trøffelolje (valgfritt)

Reinsdyrbiff:

  • 800 g ytrefilet av reinsdyr
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 80 g smør
  • 4 kvister frisk timian
  • 3 båter hvitløk

Rødvinssjy:

  • 3 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 40 g bacon i terninger
  • 2 g einebær
  • 2 stk. laurbærblad
  • 3 g hel pepper
  • 2 stk. stjerneanis
  • 4 g fennikelfrø
  • 30 g smør
  • 3 dl rødvin
  • 4 dl viltkraft , evt. okse eller kylling

Syltet tyttebær:

  • 2 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 dl eplecidereddik
  • 100 g ferske eller fryste tyttebær

Jordskokkchips:

  • 5 stk. jordskokk
  • 5 dl frityrolje
  • 1 ts salt

Smørstekt rosenkål:

  • 200 g rosenkål
  • 100 g smør
  • 1 ts sitronsaft

Slik gjør du

Dette er en av flere oppskrifter fra Kokkens jul, en Youtube-serie fra MatPrat. Se hele serien her!

trinn du kan merke av

Ta vare på smør og stekefett i pannen, dette skal brukes til å pensle kjøttet så det ikke tørker ut. Ikke vask stekepannen, de gode smakene bruker vi til rødvinsjy.

Sett sammen retten ved å først legge på potetpuré, og deretter skivet reinsdyrbiff. Legg på stekt rosekål og jordskokkchips, og fullfør med rødvinssjy og syltet tyttebær. 

Reinsdyrfilet med potetpuré og stekt rosenkål

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 26.12.2024 16:11:25