Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrfilet med rødbetpuré

Reinsdyrfilet med rødbetpuré

Ingredienser

porsjoner

Rødbetpuré:

  • 250 g rødbete
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Blåbærbraisert kålrot:

  • 150 g kålrot
  • 1 ss smør til steking
  • 1 dl blåbærsaft
  • 0,5 dl frosne blåbær (kan sløyfes)
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Til pynt:

  • 0,5 pk frysetørkede bringebær (á 42 g)
  • 50 g høvlet kålrot
  • 2 stilker frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 280 kcal
Fett 14 g
Protein 13 g
Karbohydrater 22 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ytrefilet av rein er skikkelig festmat og passer perfekt som en forrett til resten av festmenyen. Her får den smakfulle fileten følge av myk rødbetepuré, blåbærbraisert kålrot og fargerikt pulver av frysetørket bringebær. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Rødbetpuré:

  • 250 g rødbete
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Blåbærbraisert kålrot:

  • 150 g kålrot
  • 1 ss smør til steking
  • 1 dl blåbærsaft
  • 0,5 dl frosne blåbær (kan sløyfes)
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Til pynt:

  • 0,5 pk frysetørkede bringebær (á 42 g)
  • 50 g høvlet kålrot
  • 2 stilker frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 280 kcal
Fett 14 g
Protein 13 g
Karbohydrater 22 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Rødbetepureen kan lages i god tid i forveien, og bare varmes opp før servering.
Reinsdyrfilet med portvinssaus 3a
Reinsdyrfilet med portvinssaus 3b
Frysetørket bringebær får du kjøpt i velassorterte dagligvareforetninger.

Anrett reinsdyrfilet med rødbetpuré, blåbærbraisert kålrot, høvlet rå kålrot, og pynt med pulver av frysetørket bringebær og dill. Ha gjerne på litt av blåbærsaften fra stekingen av kålrot. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12680, server:MP-PRD-WEB11 15.01.2025 09:27:04