Hopp til hovedinnhold
matprat logo
REINSDYRFILET MED STEKT SOPP OG SMÅLØK alt. 2

Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk

Ingredienser

porsjoner

Portvinssaus:

  • 3 stk. sjalottløk
  • 1 ts smør
  • 1 ts brunt sukker
  • 2 dl portvin
  • 1 l reinsdyrkraft eller viltkraft
  • 1,5 ss maisenna
  • 1,5 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss smør

Tilbehør:

  • 12 stk. sjalottløk
  • 400 g frisk sjampinjong
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g aspargesbønner
  • 4 stk. persillerot
  • 1 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 675 kcal
Fett 30 g
Protein 57 g
Karbohydrater 22 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med reinsdyrfilet på menyen sikrer du selskapet ditt festmat som smaker fantastisk. Av alle kjøttslag man får tak i er nok reinsdyrkjøtt det med aller mest smak, og i tillegg er det garantert mørt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Portvinssaus:

  • 3 stk. sjalottløk
  • 1 ts smør
  • 1 ts brunt sukker
  • 2 dl portvin
  • 1 l reinsdyrkraft eller viltkraft
  • 1,5 ss maisenna
  • 1,5 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss smør

Tilbehør:

  • 12 stk. sjalottløk
  • 400 g frisk sjampinjong
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g aspargesbønner
  • 4 stk. persillerot
  • 1 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 675 kcal
Fett 30 g
Protein 57 g
Karbohydrater 22 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Reinsdyrfilet med portvinssaus 2
Vær oppmerksom på væskemengden dersom du kjøper ferdig viltkraft eller fond. Noen typer kraft du får kjøpt i butikken er betydelig redusert, slik at ytterligere innkoking vil da være unødvendig.
Reinsdyrfilet med portvinssaus 3a
Reinsdyrfilet med portvinssaus 3b

Reinsdyrfilet med portvinssaus 4

Skjær fileten i fine skiver og anrett med grønnsaker og portvinssaus. Kokte mandelpoteter er ypperlig tilbehør til denne retten.

Kjernetemperatur reinsdyrfilet: Lite stekt: 53-55 °C, Medium: 60 °C, Medium pluss: 65-70 °C, Gjennomstekt: 75 °C.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 22:34:00