Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrgryte med kaffe og sopp

Reinsdyrgryte med kaffe og sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g reinsdyrstek eller grytekjøtt av rein
  • 30 g tørket steinsopp
  • 1 pose sjalottløk (á 250 g)
  • 3 ss margarin eller olje til steking
  • 250 g frisk sjampinjong
  • 2 stk. gulrot
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl espressokaffe eller sterk kaffe
  • 2 ts kakaopulver
  • 4 kvister frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrgryte med kaffe? Det høres merkelig ut, men den litt bitre, aromatiske kaffen utgjør en nydelig og spennende kombinasjon med det markante reinsdyrkjøttet. Fersk og tørket sopp er med på å gjøre dette til en helt særegen smaksopplevelse.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g reinsdyrstek eller grytekjøtt av rein
  • 30 g tørket steinsopp
  • 1 pose sjalottløk (á 250 g)
  • 3 ss margarin eller olje til steking
  • 250 g frisk sjampinjong
  • 2 stk. gulrot
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl espressokaffe eller sterk kaffe
  • 2 ts kakaopulver
  • 4 kvister frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bruk gjerne grytekjøtt til denne retten, men beregn da ca. 1 time lenger koketid.

Server gryten med kokte småpoteter og rørte tyttebær. 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Thomas Hansen

    Hei! Brukte fersk surret reinsdyrstek av lår som jeg skar opp i biter. Synes viltsmaken var litt vel skarp, men kanskje jeg bare ikke er vant til det. Kan det ha vært fordi jeg brukte den 2 dager etter siste forbruksdag? Eller er generelt viltsmaken uavhengig av lagringstid? Syntes jeg kjente en svak eim av rakfisk da jeg åpnet pakken, men verken slimete, grått eller noe som skulle tilsi fordervelse...

    • Cecilie Maske

      Hei, Thomas! Smaken påvirkes nok ikke av datomerkingen, og det er ingen fare å bruke kjøttet etter siste forbruksdag (om det har vært oppbevart riktig, selvfølgelig). men reinsdyrkjøtt har en mer markant lukt enn annet kjøtt, og det kan være det du reagerer på. Alderen på dyret er også med på å gi skarpere smak, men det er jo umulig å finne ut av nå, når kjøttet er spist ;-). Med både kaffe og kakao i retten er jo det med på å gi en skarpere smak, noe vi synes matcher godt med det kraftige reinsdyrkjøttet. Hilsen Cecilie, MatPrat

      • Thomas Hansen

        Skjønner, tusen takk for svar :)

  • Lisa Marie Giil

    Hei MatPrat, Vi har ikke tilgang til reinsdyrkjøtt. Kan det brukes hjortekjøtt istedenfor? Mvh, Lisa

    • Cecilie Maske

      Hei, Lisa Marie! Ja, det går helt utmerket! Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 13.04.2025 17:18:17 handleliste stengt