Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrkraft

Reinsdyrkraft

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 4 liter ferdig kraft

  • 1,5 kg kraftbein av reinsdyr
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 4 stilker frisk timian
  • 4 stk. laurbærblad
  • 1 stk. hvitløk
  • 20 g hel pepper
  • 4 stk. einebær
  • 20 g tørket sopp (kan sløyfes)
  • 1 ss salt
  • 4 l vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2071 kcal
Fett 63 g
Protein 332 g
Karbohydrater 42 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag din egen reinsdyrkraft med smaken av vidda! Dette er en fantastisk utgangspunkt til å lage nydelige sauser eller supper på. Du kan også drikke den akkurat som den er. Helt magisk!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 4 liter ferdig kraft

  • 1,5 kg kraftbein av reinsdyr
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 4 stilker frisk timian
  • 4 stk. laurbærblad
  • 1 stk. hvitløk
  • 20 g hel pepper
  • 4 stk. einebær
  • 20 g tørket sopp (kan sløyfes)
  • 1 ss salt
  • 4 l vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2071 kcal
Fett 63 g
Protein 332 g
Karbohydrater 42 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk gjerne et blad fra purreløken og pakk timian og laurbærblad inn i det og surr det sammen med litt hyssing. Da er det lettere å fjerne urtene hvis det blir for mye smak av dem i kraften.

Smak gjerne til den ferdige kraften med salt, pepper og en skvett eplesidereddik. Skal du servere den som den er, kan du drysse litt hakkede urter på toppen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12680, server:MP-PRD-WEB11 15.01.2025 11:15:18