Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrlår med ovnsbakte grønnsaker

Reinsdyrlår med ovnsbakte grønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. reinsdyrlår , á ca. 3 kg
  • 150 g smør
  • 10 stk. gulrot
  • 5 stk. persillerot
  • 5 stk. pastinakk
  • 500 g sjalottløk
  • 0,5 potte frisk timian
  • 0,5 potte frisk rosmarin
  • 3 dl hvitvin , vann, buljong eller eplejuice
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 575 kcal
Fett 23 g
Protein 68 g
Karbohydrater 17 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et reinsdyrlår er et stort og eksklusivt stykke kjøtt. Du kan beine det ut til steker, eller steke det helt. Med ovnsbakte grønnsaker blir dette en herlig festmiddag.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. reinsdyrlår , á ca. 3 kg
  • 150 g smør
  • 10 stk. gulrot
  • 5 stk. persillerot
  • 5 stk. pastinakk
  • 500 g sjalottløk
  • 0,5 potte frisk timian
  • 0,5 potte frisk rosmarin
  • 3 dl hvitvin , vann, buljong eller eplejuice
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 575 kcal
Fett 23 g
Protein 68 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Rotgrønnsakene kan varieres med andre grønnsaker, for eksempel beter og biter av purreløk.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12680, server:MP-PRD-WEB13 15.01.2025 15:40:45