1. Forvarm stekeovn til 125 °C.
2. Tørk godt av reinsdyrlåret med kjøkkenpapir og legg det i en stor langpanne.
3. Smelt smør og pensle steken godt med smøret. Krydre med salt og pepper.
4. Vask rotgrønnsaker godt (det er ikke nødvendig å skrelle). Del dem i tynne biter på langs og ha dem i en romslig bolle. Skrell løk og grovhakk urter.
5. Hell resten av det smeltede smøret over grønnsakene og bland godt. Krydre med salt, pepper og urter. Fordel grønnsakene rundt låret og hell hvitvin, vann, buljong eller eplejuice i langpannen. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av låret. Pass på at det ikke hviler mot ben.
6. Sett steken midt i ovnen i ca. 2-2 ½ time, til kjernetemperaturen er 55 °C.
7. Løft steken over på en skjærefjøl og la den hvile i minst 20 minutter.
8. Øk temperaturen i stekeovnen til 225 °C. Hell forsiktig kraften som har dannet seg i langpannen over i en skål. Kraften kan brukes i en saus.
9. Sett langpannen med grønnsakene tilbake i stekeovnen i 10-15 minutter, til de er gylne.
10. Skjær steken i tynne skiver og server den med de bakte grønnsakene, kokte, små poteter og en god saus.
Rotgrønnsakene kan varieres med andre grønnsaker, for eksempel beter og biter av purreløk.