Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrpaté med solbærgelé

Reinsdyrpaté med solbærgelé

Ingredienser

6  porsjoner
  • 200 g lever av svin
  • 200 g spekk i grove terninger
  • 0,5 stk. løk
  • 1 dl hvetemel
  • 2 stk. ansjosfilet
  • 2 stk. egg
  • 200 g grovhakket reinsdyrskav
  • 0,5 dl lettmelk
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 4 stk. knuste einebær

Solbærgelé:

  • 1 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 2 ss solbærgelé
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 473 kcal
Fett 39 g
Protein 20 g
Karbohydrater 10 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Reinsdyrkjøtt er en eksklusiv råvare med en nydelig smak av fjell og vidde. Hjemmelaget reinsdyrpaté er utrolig spennende og imponerende som både forrett eller ved koldtbordet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

6  porsjoner
  • 200 g lever av svin
  • 200 g spekk i grove terninger
  • 0,5 stk. løk
  • 1 dl hvetemel
  • 2 stk. ansjosfilet
  • 2 stk. egg
  • 200 g grovhakket reinsdyrskav
  • 0,5 dl lettmelk
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 4 stk. knuste einebær

Solbærgelé:

  • 1 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 2 ss solbærgelé
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 473 kcal
Fett 39 g
Protein 20 g
Karbohydrater 10 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Koking av leveren gir en mildere leversmak på patéen eller posteien. Man fjerner altså litt av råsmaken. Man trenger ikke nødvendigvis å koke leveren på forhånd, men patéen/posteien kan få en metallisk smak om man ikke gjør dette.
Du kan også pynte med skivede sjampinjonger, rosepepper, friske urter, kapers, sølvløk, mandariner o.l. Hell over halvparten av aspiken, la den stivne litt. Pynt med det du selv ønsker og hell resten av aspicen forsiktig over slik at den dekker all pynten.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB12 21.01.2025 11:47:37