Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrpaté med solbærgelé

Reinsdyrpaté med solbærgelé

Ingredienser

6  porsjoner
  • 200 g lever av svin
  • 200 g spekk i grove terninger
  • 0,5 stk. løk
  • 1 dl hvetemel
  • 2 stk. ansjosfilet
  • 2 stk. egg
  • 200 g grovhakket reinsdyrskav
  • 0,5 dl lettmelk
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 4 stk. knuste einebær
  • 1 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 2 ss solbærgelé
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 473 kcal
Fett 39 g
Protein 20 g
Karbohydrater 10 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Reinsdyrkjøtt er en eksklusiv råvare med en nydelig smak av fjell og vidde. Hjemmelaget reinsdyrpaté er utrolig spennende og imponerende som både forrett eller ved koldtbordet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

6  porsjoner
  • 200 g lever av svin
  • 200 g spekk i grove terninger
  • 0,5 stk. løk
  • 1 dl hvetemel
  • 2 stk. ansjosfilet
  • 2 stk. egg
  • 200 g grovhakket reinsdyrskav
  • 0,5 dl lettmelk
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 4 stk. knuste einebær
  • 1 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 2 ss solbærgelé
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 473 kcal
Fett 39 g
Protein 20 g
Karbohydrater 10 g

Slik gjør du

1. Skjær lever i grove terninger, ca. 3x3 cm. Kok leverterninger noen minutter i en kjele med vann. Avkjøl og del eventuelt i mindre biter.

Koking av leveren gir en mildere leversmak på patéen eller posteien. Man fjerner altså litt av råsmaken. Man trenger ikke nødvendigvis å koke leveren på forhånd, men patéen/posteien kan få en metallisk smak om man ikke gjør dette.

2. Ha lever, spekk, løk, hvetemel, ansjosfilet, egg, og halvparten av reinsdyrskavet i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet i noen få sekunder. Senk til halv hastighet og spe med melk og fløte. Øk hastigheten og bland godt.

3. Vend inn resten av reinsdyrskavet og krydder. Ha blandingen over i en smurt ildfast form som rommer ca. 1,5 liter.

4. Sett formen i en langpanne med vann og stek i ovn på 175°C i 1 time. For å være sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76°C.

5. Lag lys aspik etter anvisning på pakken og bland inn solbærgelé. Avkjøl litt og hell aspicen over den avkjølte patéen. Sett kaldt til aspicen har stivnet.

Du kan også pynte med skivede sjampinjonger, rosepepper, friske urter, kapers, sølvløk, mandariner o.l. Hell over halvparten av aspiken, la den stivne litt. Pynt med det du selv ønsker og hell resten av aspicen forsiktig over slik at den dekker all pynten.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 22.12.2024 02:47:25