Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrpølser med konjakk

Reinsdyrpølser med konjakk

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g reinsdyrskav
  • 200 g medisterdeig
  • 2 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss kremfløte
  • 2 ss konjakk
  • ca. 30 g svinetarm
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 460 kcal
Fett 27 g
Protein 48 g
Karbohydrater 1 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lag pølsene selv og inviter gode venner til bords. Gjerne de av vennene dine som mener at den beste maten har to ender. Reinsdyrpølser med et lite forførende hint av konjakk er snaddemat for pølsekjennere.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g reinsdyrskav
  • 200 g medisterdeig
  • 2 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss kremfløte
  • 2 ss konjakk
  • ca. 30 g svinetarm
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 460 kcal
Fett 27 g
Protein 48 g
Karbohydrater 1 g

Slik gjør du

  1. Mal reinsdyrskav to ganger gjennom kjøttkvernens fineste skive. 
  2. Bland det malte kjøttet med medisterdeig. Tilsett salt og krydder og bland godt, slik at salt og krydder fordeler seg godt. Tilsett rapsolje, fløte og konjakk og bland til en smidig farse.
  3. Fyll svinetarmene med farsen. Lag knuter på tarmen eller snurr rundt underveis.
  4. Trekk pølsene i ca. 15 minutter før servering.

Server pølsene for eksempel med rødbeter, sennep, råstekte poteter og salat.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 12.12.2024 19:42:19