Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrskank med kremet purre

Reinsdyrskank med kremet purre

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. reinsdyrskank
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 ss nøytral olje
  • 5 dl vann
  • 1 l viltkraft eller oksekraft
  • 2 stk. laurbærblad
  • 4 stk. knuste einebær
  • 10 stk. hel pepper

Kremet purre:

  • 1 stk. purre
  • 1 ss olivenolje
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 801 kcal
Fett 48 g
Protein 79 g
Karbohydrater 12 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrkjøttet er full av smak og det mest eksotiske vi har her i Norge. Skanken er et tøffere kjøttstykke og det tar derfor lenger tid å tilberede. Til gjengjeld får du en fantastisk middag.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. reinsdyrskank
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 ss nøytral olje
  • 5 dl vann
  • 1 l viltkraft eller oksekraft
  • 2 stk. laurbærblad
  • 4 stk. knuste einebær
  • 10 stk. hel pepper

Kremet purre:

  • 1 stk. purre
  • 1 ss olivenolje
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 801 kcal
Fett 48 g
Protein 79 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server skankene med kremet purreløk, viltsjy og annapoteter, potetmos eller saltbakte poteter.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB11 22.01.2025 01:29:29