Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrskank med kremet purre

Reinsdyrskank med kremet purre

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. reinsdyrskank
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 ss nøytral olje
  • 5 dl vann
  • 1 l viltkraft eller oksekraft
  • 2 stk. laurbærblad
  • 4 stk. knuste einebær
  • 10 stk. hel pepper

Kremet purre:

  • 1 stk. purre
  • 1 ss olivenolje
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 745 kcal
Fett 42 g
Protein 79 g
Karbohydrater 12 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrkjøttet er full av smak og det mest eksotiske vi har her i Norge. Skanken er et tøffere kjøttstykke og det tar derfor lenger tid å tilberede. Til gjengjeld får du en fantastisk middag.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. reinsdyrskank
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 ss nøytral olje
  • 5 dl vann
  • 1 l viltkraft eller oksekraft
  • 2 stk. laurbærblad
  • 4 stk. knuste einebær
  • 10 stk. hel pepper

Kremet purre:

  • 1 stk. purre
  • 1 ss olivenolje
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 745 kcal
Fett 42 g
Protein 79 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

  1. Krydre reinsdyrskankene med salt og pepper. Brun dem jevnt i en stekepanne samen med smør og sett dem til side. 
  2. Skrell løk og gulrøtter, kutt dem i grove biter. Fres grønnsakene sammen med olje og tilsett vann, viltkraft, laurbærblad, einebær og pepperkorn. Legg forsiktig i skankene, la det koke opp og skum av. Skru ned varmen og la skankene trekke i ca. 2 timer til de har blitt møre.
  3. Når skankene er klare fisker du de opp av kjelen og legger dem til side i en ildfast form. Dekk med folie og sett i ovnen på 110°C sånn at de holder seg varme.
  4. Sil kraften og ha den tilbake i en kjele. Kok kraften til halvparten av mengden og til den har blitt litt tykkere. 
  5. Del purreløken i to og vask den grundig. Skjær den i strimler og sett til side.
  6. Stek purreløk sammen med olivenolje til den har blitt litt svidd, tilsett fløte og kok opp. Ha i sitronsaft, gressløk, salt og pepper.
  7. Server skanken med kremet purreløk, viltsjy og annapoteter, potetmos eller saltbakte poteter

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 22.12.2024 09:18:09