Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrskank med rotgrønnsaker

Reinsdyrskank med rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. reinsdyrskank
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 4 stk. gulrot
  • 4 stk. persillerot
  • 2 stk. pastinakk
  • 20 stk. stjerneløk (delikatesseløk)
  • 1 l reinsdyrkraft eller oksekraft
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 6 stk. einebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 477 kcal
Fett 15 g
Protein 54 g
Karbohydrater 24 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Når vi tenker på reinsdyr så tenker vi på natur, det er eksotisk og rent. La reinsdyrskankene kose seg sammen med høstens rotgrønnsaker, kraft og urter.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. reinsdyrskank
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 4 stk. gulrot
  • 4 stk. persillerot
  • 2 stk. pastinakk
  • 20 stk. stjerneløk (delikatesseløk)
  • 1 l reinsdyrkraft eller oksekraft
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 6 stk. einebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 477 kcal
Fett 15 g
Protein 54 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

  1. Gni reinsdyrskankene godt inn med salt og pepper og brun dem i smør i en romslig jerngryte.
  2. Skrell og kutt gulrot, persillerot og pastinakk i grove biter. Skrell småløk, og behold gjerne disse hele.
  3. Legg grønnsakene i gryten sammen med kjøttet og slå over kraften. Tilsett salt, pepper og knuste einerbær.
  4. Kok opp og la det koke i noen minutter. Legg på lokk og sett gryten inn på et stekebrett i forvarmet ovn på 160 °C  i ca. 1 time. Ta av lokket av gryten og sett den inn i ovnen igjen i ca. 1 1/2 time til, til kjøttet er helt mørt og løsner fra beinet.

Server reinsdyrskankene og rotgrønnsaker rykende varmt sammen med kokte poteter eller hasselbackpoteter. Rørte tyttebær eller rognebærgelé smaker nydelig til.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 23:47:00