Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrstek med mangoldsalat

Reinsdyrstek med mangoldsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g reinsdyrstek
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til bruning

Sennepsvinaigrette:

  • 2 ss grov dijonsennep
  • 2 ts sukker
  • 6 ss hvitvinseddik
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 dl nøytral olje

Mangoldsalat:

  • 12 blader mangold
  • 1 pk sukkererter (á 150 g)
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stilker frisk dill , eventuelt med noen krondillblomster
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 540 kcal
Fett 34 g
Protein 46 g
Karbohydrater 10 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Reinsdyrstek er eksklusivt og mørt - perfekt å servere når du skal ha gjester. Når det er sesong for mangold kan du lage en superlekker salat å servere til, med en syrlig og god sennepsvinaigrette. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g reinsdyrstek
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til bruning

Sennepsvinaigrette:

  • 2 ss grov dijonsennep
  • 2 ts sukker
  • 6 ss hvitvinseddik
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 dl nøytral olje

Mangoldsalat:

  • 12 blader mangold
  • 1 pk sukkererter (á 150 g)
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stilker frisk dill , eventuelt med noen krondillblomster
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 540 kcal
Fett 34 g
Protein 46 g
Karbohydrater 10 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Reinsdyrstek - hvordan steke reinsdyrstek
Steking av reinsdyrfilet - gif liten
Reinsdyrstek - hvordan steke reinsdyrstek

Server godt brød eller kokte småpoteter til. 

Reinsdyrstek med mangoldsalat

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB13 22.01.2025 01:01:07