Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Reinsdyrstek er nærmest ferdigkrydret fra naturens side med en deilig viltsmak. Den gamle klassiske steken har vi piffet opp, og serverer den med ovnsbakt rødkål og en fløyelsmyk persillerotpuré.
Ha gjerne rotgrønnsaker og vann sammen med steken i den ildfaste formen om du ønsker kraft som base til en god saus. Kraften kan også fryses.
Er det mye væske igjen i formen, hell den over i en liten kjele, kok inn og ha den tilbake sammen med rødkålen.
Ta av “strømpen”, skjær steken i pene skiver og server med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré.
Reinsdyrfileten er lite stekt på 53-55 °C, medium på 60 °C, medium pluss på 65-70 °C og gjennomstekt på 75 °C.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.