Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrstek med ovnsbakte rotgrønnsaker

Reinsdyrstek med ovnsbakte rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner

Reinsdyrstek:

Rotgrønnsaker:

  • 6 stk. gulrot
  • 3 stk. persillerot
  • 6 stk. sjalottløk
  • 18 stk. småpoteter
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 3 ss brunt sukker
  • 3 stilker frisk timian

Sennepsvinaigrette:

  • 2 ts grov sennep
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 2 ts honning
  • 1 dl nøytral olje
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrkjøtt har en eksotisk, naturkrydret smak. Her har reinsdyrstek fått følge av ovnsbakt potet og rotgrønnsaker. Enkelt, rustikt og fantastisk godt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Reinsdyrstek:

Rotgrønnsaker:

  • 6 stk. gulrot
  • 3 stk. persillerot
  • 6 stk. sjalottløk
  • 18 stk. småpoteter
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 3 ss brunt sukker
  • 3 stilker frisk timian

Sennepsvinaigrette:

  • 2 ts grov sennep
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 2 ts honning
  • 1 dl nøytral olje
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Klassisk-reinsdyrstek-192611-13
Klassisk reinsdyrstek 3b
Klassisk reinsdyrstek 3c

Ha gjerne rotgrønnsaker og vann sammen med steken i den ildfaste formen om du ønsker kraft som base til en god saus. Kraften kan også fryses.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Ta av “strømpen”, skjær steken i pene skiver og anrett på fjøl eller fat sammen med ovnsbakte rotgrønnsaker og sennepsvinagrette.

Reinsdyrfileten er lite stekt på 53-55 °C, medium på 60 °C, medium pluss på 65-70 °C og gjennomstekt på 75 °C. 

Reinsdyrstek med ovnsbakte rotgrønnsaker

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB15 25.04.2025 10:18:23 handleliste stengt