1. Gni inn reinsdyrstek med salt og pepper.
2. Brun den raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør.
3. Legg steken i en langpanne og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett langpannen i stekeovn på 125 °C. Når steketermometeret viser 55-60 °C har steken en rosa snittflate og er medium stekt. Ved ca. 75 °C er den gjennomstekt, dette tar ca. 2 timer. La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.
Ha gjerne rotgrønnsaker og vann sammen med steken i den ildfaste formen om du ønsker kraft som base til en god saus. Kraften kan også fryses.
4. Ta av strømpen, skjær steken i tynne skiver og server.
Server reinsdyrsteken med for eksempel tarte tatin med sjalottløk, aspargesbønner med bacon, ovnsbakte poteter med siton og timian, grønne salatblader og en kirsebærsaus.