Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrtartar

Reinsdyrtartar

Ingredienser

4  porsjoner

Syltet sopp:

  • 100 g sopp eks. østerssopp eller kantarell
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 2 stilker frisk timian

Solbærsaus:

  • 100 g solbær
  • 0,5 dl vann
  • 50 g sukker
  • 40 g syltede rødbeter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 275 kcal
Fett 3 g
Protein 23 g
Karbohydrater 37 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ytrefilet av rein er et utrolig mørt og smakfullt stykke kjøtt. Her har vi lagd en deilig tartar av ytrefileten, som serveres med syltet sopp og rødbeter. En perfekt liten forrett!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Syltet sopp:

  • 100 g sopp eks. østerssopp eller kantarell
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 2 stilker frisk timian

Solbærsaus:

  • 100 g solbær
  • 0,5 dl vann
  • 50 g sukker
  • 40 g syltede rødbeter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 275 kcal
Fett 3 g
Protein 23 g
Karbohydrater 37 g

Slik gjør du

Sikker tilberedning av tartar. Svi av kjøttstykket på alle sider i en varm og tørr panne. Skjær av ytterlaget som er stekt. Nå sitter du igjen med et kjøttstykke som er fritt for overflatebakterier og som er klart til bruk. Ytterlaget kan også kuttes opp og brukes inn i tartaren, for ekstra smak. Husk rent utstyr og god kjøkkenhygiene.

  1. Finhakk reinsdyrfilet med en skarp kniv. Bland inn finhakket sjalottløk og urter, smak til med salt og pepper. Oppbevar kaldt til servering.
  2. Skjær sopp i mindre biter. Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i soppen når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og ha i timian. Avkjøl. Oppbevar kaldt på glass med lokk. 
  3. Kok opp solbær, vann og sukker og la det koke til bærene er helt bløte. Ha sausen i en fin sil og bruk en skje til å presse den igjennom. Smak til med litt mer sukker om nødvendig. Avkjøl helt. 
  4. Kutt syltet rødbete i fine terninger. 
  5. Form tartaren slik du selv ønsker. Vi har brukt en utstikkningsring som hjelpemiddel. 

Anrett reinsdyrtartaren på tallerken og topp med syltet sopp og rødbet. Hell litt av sausen rundt. Pynt gjerne med noen gressløkstilker. 

Vi har også en superdigg oppskrift på klassisk biff tartar servert med sprø pommes frites og grønn salat ved siden av.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 13:28:34