Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rekekabaret

Rekekabaret

Ingredienser

porsjoner
  • 2 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 2 stk. hardkokte egg
  • 250 g reker i lake
  • 1 boks hermetisk asparges
  • 0,5 pk amerikansk frossen grønnsaksblanding
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 60 kcal
Fett 2 g
Protein 9 g
Karbohydrater 2 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kabaret var vanlig mat på 50- og 60-tallet, men er nå nesten helt borte. Men det er noe som mangler på koldtbordet når kabareten ikke er med. Lag kabaret med forskjellige gode ingredienser, og få et resultat som smaker litt forskjellig hver gang. Her er en variant.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 2 stk. hardkokte egg
  • 250 g reker i lake
  • 1 boks hermetisk asparges
  • 0,5 pk amerikansk frossen grønnsaksblanding
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 60 kcal
Fett 2 g
Protein 9 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

  1. Lag aspiken etter anvisning på posen.
  2. Fyll et lag med aspik i en form så det dekker bunnen. Sett formen kaldt til geleen stivner.
  3. Skrell og del eggene i skiver. Legg skivene rundt i formen i et pent mønster. Pynt med noen asparges, resten deler du opp i mindre biter. Ha i de andre ingrediensene. Hell over resten av aspiken til det dekker innholdet.
  4. Sett kabareten kaldt til den er helt stiv, ca. 2-3 timer eller til neste dag. Når du skal ta kabareten ut av formen, dypper du den forsiktig ned i varmt vann i noen sekunder i oppvaskkummen eller lignende uten at det kommer vann oppi formen. Det varme vannet smelter gelatinen, slik at kabareten blir enkel å hvelve. Legg et egnet fat over formen og vend den fort rundt.

Pynt eventuelt fatet med salatblader, sitronskiver og majonesroser.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 12.12.2024 11:51:06