Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ris à la mande

Ris a la mande

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g risgrøt
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g skåldede mandler
  • 70 g grov marsipan
  • 1 stk. vaniljestang
  • 2 dl kirsebærsaft
  • 1 ss potetmel
  • 0,5 boks hermetiske kirsebær
  • 2 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 680 kcal
Fett 41 g
Protein 10 g
Karbohydrater 67 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ris a la mande er den danske varianten av riskrem. Med ingredienser som marsipan og kirsebær kan desserten kalles eksklusiv. Nyt den!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g risgrøt
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g skåldede mandler
  • 70 g grov marsipan
  • 1 stk. vaniljestang
  • 2 dl kirsebærsaft
  • 1 ss potetmel
  • 0,5 boks hermetiske kirsebær
  • 2 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 680 kcal
Fett 41 g
Protein 10 g
Karbohydrater 67 g

Slik gjør du

  1. Pisk kremfløten stiv. Bland inn grøt til riskremen har fått ønsket konsistens. Splitt vaniljestangen, og skrap ut frøene. Tilsett disse i kremen. 
  2. Riv marsipan på et rivjern. Hakk skåldede mandler grovt. Tilsett begge deler i kremen.
  3. Lag en jevning av litt av saften og potetmelet. Ha resten av ingrediensene til sausen i kjele, og kok opp. Ta kjelen av platen, og rør inn jevningen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 21.12.2024 13:29:31