Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Risotto med spekeskinke, røkelaks og asparges

Risotto med spekeskinke, røkelaks og asparges

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 200 g arborioris (risottoris)
  • 2 dl tørr hvitvin
  • ca. 5 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 50 g smør
  • 50 g parmesan
  • 150 g spekeskinke
  • 150 g røkelaks
  • 8 stk. frisk grønn asparges

Urteolje:

  • 3 ss finhakket bladpersille gressløk eller basilikum
  • 1 dl olivenolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 774 kcal
Fett 48 g
Protein 30 g
Karbohydrater 45 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Risotto er mat for de fleste anledninger. Du kan lage risotto i en uendelighet av variasjoner, fra den enkle, raskt sammenkastede hverdagsvarianten, til forseggjort og eksklusiv selskapsmat. Slik som denne risottoretten.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 200 g arborioris (risottoris)
  • 2 dl tørr hvitvin
  • ca. 5 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 50 g smør
  • 50 g parmesan
  • 150 g spekeskinke
  • 150 g røkelaks
  • 8 stk. frisk grønn asparges

Urteolje:

  • 3 ss finhakket bladpersille gressløk eller basilikum
  • 1 dl olivenolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 774 kcal
Fett 48 g
Protein 30 g
Karbohydrater 45 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Risotto

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12829, server:MP-PRD-WEB11 29.01.2025 01:31:41