Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Roastbiff av elg

Roastbiff av elg

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av elg
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Fløtestuede grønnsaker:

  • 150 g sukkererter
  • 3 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk)
  • 2 skiver sellerirot
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • ca. 4 dl kremfløte
  • 1 dl revet hvitost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 727 kcal
Fett 48 g
Protein 53 g
Karbohydrater 17 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Roastbiff smaker ypperlig, enten den serveres varm eller kald. Elgkjøttet gir roastbiffen et skogens sus. Steker du en stor roastbiff blir det kanskje litt igjen som du kan bruke som pålegg på brødskiva.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av elg
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Fløtestuede grønnsaker:

  • 150 g sukkererter
  • 3 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk)
  • 2 skiver sellerirot
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • ca. 4 dl kremfløte
  • 1 dl revet hvitost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 727 kcal
Fett 48 g
Protein 53 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

  1. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Surr kjøttstykket med hyssing for å få en jevn fasong. Da blir det penere skiver ved oppskjæring. Brun kjøttet i margarin rundt det hele.
  2. Stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Stek i ovnen på 125° C. Når steketermometeret viser 55° C er snittflaten rød, ved 60° C er den rosa. La kjøttet hvile i minst et kvarter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.
  3. Skrell grønnsaker og poteter, og skjær dem i skiver og biter. Fordel dem utover i en ildfast form, krydre og hell over fløte. Stek på 200 °C til grønnsakene er møre, ca. 1 time. Strø over ost når det står igjen 10-15 minutter av steketiden.

Server elgroastbiff med fløtestuede grønnsaker. Rørte tyttebær og pickles smaker godt til.

I denne oppskriften kan du også bruke flatbiff av hjort.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB15 03.12.2024 18:58:24