Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rødbetsalat

Rødbetsalat

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 glass syltede rødbeter
  • 2 stk. grønt eple
  • 1 stk. sjalottløk
  • 3 ss majones
  • 3 ss kremfløte
  • 1 ts karve
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rødbetsalat er et godt tilbehør til posteier og pateer. Salaten smaker dessuten godt til rull, sylte og tunge, og ikke minst i lefseruller!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 glass syltede rødbeter
  • 2 stk. grønt eple
  • 1 stk. sjalottløk
  • 3 ss majones
  • 3 ss kremfløte
  • 1 ts karve
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Kjøp ferdig rødbetsalat og tilsett 1/2 eple i små terninger og 2 ss fløte for at den skal få et hjemmelaget preg. En stilk selleri i små biter gir en frisk opplevelse.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Anne Kristine Rongved

    Hvor lenge er denne holdbar i kjøleskap?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Anne! Er kremfløten frisk, bør den holde seg god i 4-5 dager. Hilsen Marta, Matprat

  • Andre Andersen

    Hvordan blir den hvis man bare bruker majones og dropper kremen

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Andre! Den vil få en mindre kremet konsistens, og mer smak av majones enn den ville fått med kremfløte 😊 Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 02.04.2025 22:12:43 handleliste stengt