Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rødvinsgryte av elg

Rødvinsgryte av elg

Ingredienser

porsjoner
  • 50 g bacon i terninger
  • 350 g stjerneløk (delikatesseløk)
  • 500 g grytekjøtt av elg
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket timian
  • 100 g frisk sjampinjong
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rødvin i gryta gir en nydelig smak på sausen som kler skogens elgkjøtt. Denne gryteretten er grei å lage på forhånd, avkjøle, og ta med seg på tur når en for eksempel skal på hytta.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 50 g bacon i terninger
  • 350 g stjerneløk (delikatesseløk)
  • 500 g grytekjøtt av elg
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket timian
  • 100 g frisk sjampinjong
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan også bruke hjortekjøtt i rødvinsgryta.

Server med kokte poteter.

Vurder oppskriften

Podcast-episode:

 

Kommentarer

  • Jon Schanche Kristoffersen

    Hei! Kan dere skrive gram og på sølvløken? 350 g får jeg opp en pose fra Bama er.

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Godt poeng, jeg retter opp :-) Hilsen Marta, Matprat

  • Jon Schanche Kristoffersen

    Hei! Regner med soppen skal stekes før den går i gryten? Og er maizena et godt alternativ for de som unngår hvete?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Jon! Soppen er ikke stekt først i denne oppskriften, men det kan du absolutt gjøre. Oppskriften er noe gammel, så jeg ville også gjort det samme som deg 😉 Maizena kan brukes istedenfor hvetemel ja, etter en lys glutenfri melblanding. Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB12 16.04.2025 08:01:42 handleliste stengt