Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rødvinsgryte av elg

Rødvinsgryte av elg

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g grytekjøtt av elg
  • 50 g bacon i terninger
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk)
  • 100 g frisk sjampinjong
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 323 kcal
Fett 13 g
Protein 32 g
Karbohydrater 8 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rødvin i gryta gir en nydelig smak på sausen som kler skogens elgkjøtt. Denne gryteretten er grei å lage på forhånd, avkjøle, og ta med seg på tur når en for eksempel skal på hytta.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g grytekjøtt av elg
  • 50 g bacon i terninger
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk)
  • 100 g frisk sjampinjong
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 323 kcal
Fett 13 g
Protein 32 g
Karbohydrater 8 g

Slik gjør du

  1. Stek bacon og løk til det er gyllent i ei gryte. Ta det ut.
  2. Del grytekjøttet opp i terninger, ca. 3 x 3 cm. Bland sammen hvetemel, salt og pepper. Vend kjøttet i melblandingen, og brun det i margarin på god varme.
  3. Ha bacon og løk tilbake i gryta, hell på rødvin og buljong. Ha på krydder og la gryta trekke i ca. 3 timer.
  4. Tilsett sjampinjong skåret i skiver, smak eventuelt til med mer salt og pepper. La gryta trekke videre i 5-6 minutter.

Server med kokte poteter.

Du kan også lage denne rødvinsgryten med grytekjøtt av hjort.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 23:22:31