Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røff reinsdyrtartar

Røff reinsdyrtartar

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. blomkål
  • 1 stk. rødløk
  • 1 potte frisk gressløk
  • 1 glass lite ørretrogn
  • 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 296 kcal
Fett 11 g
Protein 41 g
Karbohydrater 6 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tartar av mørbrad er inspirert fra Trondheim eller Tråante, der feiringen av 100-årsjubileet av samenes første landsmøte 6. februar 1917 tok plass. Retten er en opplevelse i seg selv, kanskje denne også kan feires om 100 år.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. blomkål
  • 1 stk. rødløk
  • 1 potte frisk gressløk
  • 1 glass lite ørretrogn
  • 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 296 kcal
Fett 11 g
Protein 41 g
Karbohydrater 6 g

Slik gjør du

  1. Legg reinsdyrmørbraden på benken i god tid før du skal spise, så den rekker og temperere seg.
  2. Gni inn kjøttet med salt og pepper, stek det i en stekepanne på høy varme sammen med olje til mørbraden har fått en fin skorpe på alle sider.
  3. Legg kjøttet til side på en skjærefjøl og skjær i små terninger. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
  4. Skjær vekk de ytterste toppene på blomkålen der de minste bukettene sitter. Stek disse på høy temperatur i en stekepanne uten olje, ta dem over i en bolle etter at de har fått en litt svak brent farge.
  5. Finhakk rødløk og gressløk.
  6. Fordel kjøttet på tallerkener, sammen med blomkål, rødløk og gressløk. Topp det hele med en eggeplomme.
Eggehviten kan du eventuelt fryse og bruke i en senere anledning som for eksempel til en marengs.

Server gjerne med ristet brød.

Vi har også en superdigg oppskrift på klassisk biff tartar servert med sprø pommes frites og grønn salat ved siden av.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 05.12.2024 03:35:54