Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røkt elg med solbærrømme

Røkt elg med solbærrømme

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lompe
  • 1 stk. egg
  • 1 dl hasselnøtter
  • 400 g røkt elgkjøtt eller roastbiff av elg

Solbærrømme:

  • 2 dl seterrømme
  • 4 ss solbærsyltetøy
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 475 kcal
Fett 30 g
Protein 28 g
Karbohydrater 19 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røkt elg med solbærrømme er en lekker liten aperitiff, forrett eller kveldskos. Potetlompe er norsk tradisjonsbakst som fort får et litt mer moderne preg når vi pensler med egg og sprøsteker den. Knasende godt, og spennende smaker sammen med røkt elgkjøtt og solbær.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lompe
  • 1 stk. egg
  • 1 dl hasselnøtter
  • 400 g røkt elgkjøtt eller roastbiff av elg

Solbærrømme:

  • 2 dl seterrømme
  • 4 ss solbærsyltetøy
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 475 kcal
Fett 30 g
Protein 28 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

1. Del lomper i 6-8 snipper med en skarp kniv. Pensle dem med sammenvispet egg og dryss over hakkede hasselnøtter.

2. Stek snippene på 200 °C i 12-15 minutter til de er sprø og harde. Smak til rømmen med solbærsyltetøy.

3. Legg tynne skiver av røkt elgkjøtt og litt solbærrømme på hver lompesnipp. Pynt gjerne med solbær.

Bruk gjerne røkt hjortekjøtt hvis du har det.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 23.11.2024 15:59:23