Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røkt reinsdyrhjerte med kantarellsuppe

Røkt reinsdyrhjerte med kantarellsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g røkt reinsdyrhjerte eller røkt reinsdyrtunge
  • 500 g fersk kantarell , eller 250 g forvellede/hermetiserte
  • 1 ss smør
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 kvister frisk timian
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 347 kcal
Fett 21 g
Protein 28 g
Karbohydrater 7 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tynne, tynne skiver av røkt reinsdyrhjerte servert med en kremet kantarellsuppe. Dette er en rett som egner seg like godt til et varmende kosemåltid ved peisilden på hytta, som til en lekker forrett til høstens store vennelag.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g røkt reinsdyrhjerte eller røkt reinsdyrtunge
  • 500 g fersk kantarell , eller 250 g forvellede/hermetiserte
  • 1 ss smør
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 kvister frisk timian
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 347 kcal
Fett 21 g
Protein 28 g
Karbohydrater 7 g

Slik gjør du

1. Bruker du fersk sopp, så forvell den først ved å legge den i en tørr kjele eller stekepanne og sett den på middels høy varme slik at den slipper vannet. Rør om av og til, til soppen har falt sammen. Ta vare på væsken, og erstatt eventuelt noe av buljongen med denne. For hermetisert sopp: ta vare på væsken og erstatt noe av buljongen med denne.

Får du ikke tak i kantareller kan suppen lages av annen sopp, for eksempel aromasopp eller sjampinjong. Framgangsmåten er den samme.

2. Ha smøret i kjelen og fres løk og hvitløk 2-3 minutter. Tilsett kantareller og fres videre i noen minutter. Ha i timian og hvitvin og la hvitvinen koke inn til det halve. 

3. Tilsett buljong og fløte og la suppen koke i 5-6 minutter. Bruk stavmikser eller kjør suppen i en hurtigmikser til den blir helt glatt. Smak til med salt og pepper. 

4. Skjær reinsdyrhjertet i løvtynne skiver.

5. Visp suppen kraftig slik at det danner seg skum på toppen. Hell opp i små, dype tallerkener eller kopper og pynt med litt timian. Server med en gang med skiver av reinsdyrhjerte ved siden av.

Røkt reinsdyrhjerte med kantarellsuppe

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB14 03.12.2024 18:09:12