Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røkt svinekam i mørkt øl

Røkt svinekam i mørkt øl

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg røkt svinekam med ben
  • 3 ss olivenolje
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 3 ss hakket frisk timian
  • 0,5 l mørkt øl som stout, Porter eller Guinnes
  • 1,5 dl honning
  • 10 stk. knuste einebær
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 poser sjalottløk
  • 6 stk. gulrot
  • 1 pose babyspinat á ca. 65 g
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 945 kcal
Fett 64 g
Protein 44 g
Karbohydrater 40 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røkt svinekam er en gammel klassiker på søndagens middagsbord, som her har fått godt og røft følge av mørkt øl, honning og einerbær. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg røkt svinekam med ben
  • 3 ss olivenolje
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 3 ss hakket frisk timian
  • 0,5 l mørkt øl som stout, Porter eller Guinnes
  • 1,5 dl honning
  • 10 stk. knuste einebær
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 poser sjalottløk
  • 6 stk. gulrot
  • 1 pose babyspinat á ca. 65 g
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 945 kcal
Fett 64 g
Protein 44 g
Karbohydrater 40 g

Slik gjør du

  1. Skjær snitt i fettranden på svinekammen med en skarp kniv. Bland sammen olje, hakket hvitløk og timian, og krydre med litt salt og pepper. Gni dette godt inn i svinekammen og ned i snittene. La kjøttet stå kaldt og trekke smak i 3-4 timer, gjerne over natten).
  2. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  3. Legg svinekammen i en langpanne og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av svinekammen, slik at den ikke hviler mot bein. Bland sammen øl, honning, knuste einerbær og grovknuste laurbærblad. Hell blandingen over kjøttet.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  4. Rens sjalottløk og gulrot, del dem i grove biter og fordel dem rundt kjøttet. Krydre med litt salt og pepper. Plasser formen midt i ovnen.
  5. Stek svinekammen til den har en kjernetemperatur på 74 °C. Bruk en stor skje og øs kjøttet med ølblandingen hvert 20 minutt.
  6. Ta langpannen ut av ovnen og legg kjøttet på en skjærefjøl. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før du skjærer i det.
  7. Server den røkte svinekammen med grønnsakene og sjyen som har dannet seg i bunnen av langpannen. 
En deilig hjemmelaget potetmos smaker godt til denne retten.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB15 03.12.2024 18:00:15