Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røkt svinekam med edamamebønner

Røkt svinekam med edamamebønner

Ingredienser

porsjoner

Lun edamamesalat

  • 200 g edamamebønner (soyabønner)
  • 1 pk sukkererter
  • 0,5 stk. fennikel
  • 2 stk. vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss hakket frisk persille
  • 0,5 ss hakket frisk timian
  • 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 879 kcal
Fett 70 g
Protein 54 g
Karbohydrater 6 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røkt svinekam er enkel og velsmakende mat året rundt. Den røkte smaken på kjøttet passer godt sammen med en lun og syrlig salat av edamamebønner, erter og fennikel.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Lun edamamesalat

  • 200 g edamamebønner (soyabønner)
  • 1 pk sukkererter
  • 0,5 stk. fennikel
  • 2 stk. vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss hakket frisk persille
  • 0,5 ss hakket frisk timian
  • 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 879 kcal
Fett 70 g
Protein 54 g
Karbohydrater 6 g

Slik gjør du

  1. Krydre svinekammen med pepper og legg den i en langpanne eller ildfast form. Hell kokende vann i formen og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av svinekammen.
  2. Sett svinekammen i ovnen på 125 °C og stek til termometeret viser 70 °C (medium pluss) eller 75 °C (gjennomstekt). Dette tar 2-3 timer, avhengig av størrelse på kammen. La svinekammen hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
  3. Tin edamamebønner ved å helle kokende vann over dem. La stå et par minutter og hell av vannet.
  4. Skjær sukkererter, fennikel og vårløk i tynne strimler. Finhakk hvitløk. 
  5. Smelt smør i en stekepanne og fres edamamebønner, sukkererter, fennikel, vårløk og hvitløk raskt til alt er gjennomvarmt, men grønnsakene fortsatt er sprø. Dryss over hakket persille og timian og skvis over saften av sitronen. Smak til med litt salt og pepper.
  6. Skjær svinekammen i skiver og legg den på toppen av den varme salaten. Server gjerne små, kokte poteter til. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 12:14:31