Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svinekam med ovnsbakte rotgrønnsaker

Røkt svinekam med ovnsbakte grønnsaker

Ingredienser

porsjoner

Urtesmør:

  • 50 g romtemperert smør
  • 2 ss finhakket bladpersille eller andre urter
  • 2 båter hvitløk
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts kvernet pepper

Rotgrønnsaker:

  • 200 g sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 3 stk. persillerot
  • 8 stk. sjalottløk eller småløk
  • 2 stk. rødbete
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 stk. sitron eller tilsvarende balsamicoeddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lenge leve tradisjonene! Røkt svinekam i ovn, med deilige norske rotgrønnsaker, er festmat som både gamle og unge setter pris på. De søte rotgrønnsakene er en god kontrast til det røkte kjøttet, og deilig urtesmør på toppen gir ekstra smak.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Urtesmør:

  • 50 g romtemperert smør
  • 2 ss finhakket bladpersille eller andre urter
  • 2 båter hvitløk
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts kvernet pepper

Rotgrønnsaker:

  • 200 g sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 3 stk. persillerot
  • 8 stk. sjalottløk eller småløk
  • 2 stk. rødbete
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 stk. sitron eller tilsvarende balsamicoeddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Dryss gjerne litt hakkede friske urter over grønnsakene før servering. Server gjerne med en deilig potetmos eller smakfull selleri- og potetmos.

Svinekam med ovnsbakte rotgrønnsaker

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 17.03.2025 08:52:55 handleliste stengt