Hopp til hovedinnhold
matprat logo
ROMKREM

Romkrem

Ingredienser

1  porsjoner
  • 9 stk. eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • ca. 2 ss mørk rom
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1234 kcal
Fett 53 g
Protein 47 g
Karbohydrater 128 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Romkrem lages på samme måte som en eggekrem, og er et utmerket følge til frisk eller hermetisk frukt. Romkrem kan også serveres til eplekake eller på en Pavlova med frukt og bær.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner
  • 9 stk. eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • ca. 2 ss mørk rom
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1234 kcal
Fett 53 g
Protein 47 g
Karbohydrater 128 g

Slik gjør du

1. Ha alle ingrediensene i en kjele og visp det jevnt.

2. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Smak til med rom. Avkjøl i kaldt vann.

Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

Server gjerne romkrem som følge til frisk eller hermetisk frukt og bær.  

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 07:23:32