Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rosenkål med blå druer

Rosenkål med blå druer

Ingredienser

porsjoner
  • 650 g rosenkål
  • 250 g blå druer
  • 2 ss smør
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 64 kcal
Fett 3 g
Protein 3 g
Karbohydrater 6 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rosenkål med blå druer smaker overraskende godt og passer spesielt godt sammen med kalkun, for eksempel til Thanksgiving.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 650 g rosenkål
  • 250 g blå druer
  • 2 ss smør
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 64 kcal
Fett 3 g
Protein 3 g
Karbohydrater 6 g

Slik gjør du

  1. Skjær av stilkfestet på rosenkål og plukk vekk de ytterste bladene. Skyll i kaldt vann. Skyll druer og plukk dem av stilken.
  2. Varm en vid stekepanne eller sauteringspanne og tilsett smør og rosenkål. Fres rosenkålen på middels varme i 4-5 minutter, til den begynner å bli myk, men fortsatt har tyggemotstand. Tilsett druer og fres med til de er gjennomvarme, ca. 1 minutt. Smak til med salt og pepper og rør inn sitronsaft rett før servering. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 24.11.2024 05:15:47