Hopp til hovedinnhold
matprat logo
RØSTI

Røsti

Ingredienser

porsjoner
  • 10 stk. potet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 136 kcal
Fett 6 g
Protein 2 g
Karbohydrater 16 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne tradisjonsrike potetretten fra Sveits passer som tilbehør til de fleste kjøttretter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 10 stk. potet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 136 kcal
Fett 6 g
Protein 2 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og riv dem grovt med et rivjern.
  2. Bruk hendene og klem væske ut av potetene. Tørk godt med kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper. 
  3. Stek røsti som en hel kake i en varm stekepanne (ca. 22 diameter) med smør. Snu den ved hjelp av et lokk eller en tallerken. 
  4. Hvelv røstien over på et bakepapirkledd stekebrett og stek videre midt i stekeovn på 200 °C i ca. 10 minutter, til den har fått en gyllen og sprø overflate. Dryss over persille før servering. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 16:58:17