Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rubadubkrydret svinenakke, bredde

Rubadub-krydret svinenakke

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,2 kg svinenakke
  • 4 dl steinsopp
  • 7 stk. sjalottløk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1 stk. rød paprika
  • 2 stk. hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss friske urter
  • 2 dl hvitvin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 616 kcal
Fett 41 g
Protein 41 g
Karbohydrater 11 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En stor, saftig svinenakke krydret med en skikkelig rub er flott mat for mange. Gi den god tid på indirekte varme og server den med bakte rotgrønnsaker. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,2 kg svinenakke
  • 4 dl steinsopp
  • 7 stk. sjalottløk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1 stk. rød paprika
  • 2 stk. hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss friske urter
  • 2 dl hvitvin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 616 kcal
Fett 41 g
Protein 41 g
Karbohydrater 11 g

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 125 °C.
  2. Rens grønnsakene og del dem opp i litt grove biter. Dersom soppen er tørket, halveres mengden, og legges i bløt i ca. 1/2 time. Rens hvitløkene, og la båtene være hele.
  3. Fres grønnsaker, sopp og hvitløksbåter i stekepannen i litt olivenolje i 3-4 minutter. Hell grønnsakene over i en ildfast form. Slå i hvitvin.
  4. Gni kjøttet inn med olivenolje, urter, salt og pepper. Legg det oppå grønnsakene. Stikk inn et steketermometer i kjøttet og stek det hele til kjernetemperaturen viser 70 °C (rosastekt). Dette tar ca. 2,5 time.
Svinenakke er utmerket å tilberede på grillen. Grill kjøttet på middels varme, under lokk,  ca. 40 minutter. Snu kjøttet av og til.

Server med en god potetmos.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 12:31:24