Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rubadubkrydret svinenakke, bredde

Rubadub-krydret svinenakke

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,2 kg svinenakke
  • 4 dl steinsopp
  • 7 stk. sjalottløk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1 stk. rød paprika
  • 2 stk. hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss friske urter
  • 2 dl hvitvin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En stor, saftig svinenakke krydret med en skikkelig rub er flott mat for mange. Gi den god tid på indirekte varme og server den med bakte rotgrønnsaker. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,2 kg svinenakke
  • 4 dl steinsopp
  • 7 stk. sjalottløk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1 stk. rød paprika
  • 2 stk. hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss friske urter
  • 2 dl hvitvin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 125 °C.
  2. Rens grønnsakene og del dem opp i litt grove biter. Dersom soppen er tørket, halveres mengden, og legges i bløt i ca. 1/2 time. Rens hvitløkene, og la båtene være hele.
  3. Fres grønnsaker, sopp og hvitløksbåter i stekepannen i litt olivenolje i 3-4 minutter. Hell grønnsakene over i en ildfast form. Slå i hvitvin.
  4. Gni kjøttet inn med olivenolje, urter, salt og pepper. Legg det oppå grønnsakene. Stikk inn et steketermometer i kjøttet og stek det hele til kjernetemperaturen viser 70 °C (rosastekt). Dette tar ca. 2,5 time.
Svinenakke er utmerket å tilberede på grillen. Grill kjøttet på middels varme, under lokk,  ca. 40 minutter. Snu kjøttet av og til.

Server med en god potetmos.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ellen Kr Olsen

    Hvor er rubadub-krydderet? Er ikke dette 'urtebakt svinenakke med rotgrønnsake'?

  • Camilla Maria Bruvik

    Det er vanskeligtå få fatt i steinsopp i butikk, hva anbefaler du som erstatning?

    • Cecilie Maske

      Hei, Camilla! Soppen må ikke være tørket. Finner du ikke steinsopp kan du bruke aromasopp, sjampinjong eller annen frisk sopp. lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 14.03.2025 11:23:58 handleliste stengt