Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rundstykker med appelsin og svisker

Rundstykker med appelsin

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 30 brød.

  • 0,5 pk gjær
  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornshvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 180 g svisker
  • 2 stk. appelsin
  • 7 dl lunkent vann
  • 100 g romtemperert smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mange velger å ha litt brød ved siden av middagsmaten. Disse kuvertbrødene smaker kjempegodt og passer kanskje aller best som tilbehør til julemat. Eller hva med å ha litt godt julepålegg på dem?  

Mange velger å ha litt brød ved siden av middagsmaten. Disse kuvertbrødene smaker kjempegodt og passer kanskje aller best som tilbehør til julemat. Eller hva med å ha litt godt julepålegg på dem?  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 30 brød.

  • 0,5 pk gjær
  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornshvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 180 g svisker
  • 2 stk. appelsin
  • 7 dl lunkent vann
  • 100 g romtemperert smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Hvis du har flere brett med kuvertbrød som skal stekes kan det lønne seg å steke dem med varmluftsfunksjon for å få jevn steking på dem alle. Stek ved 200 °C og stek til kuvertbrødene har fått en fin gyllen farge.

Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 14.03.2025 21:56:37 handleliste stengt