Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gratinert svinekam med bønne- og tomatsalat

Sennepsgratinert svinekam med bønne- og tomatsalat

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg røkt svinekam med bein
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 2 stilker frisk timian
  • 3 dl vann

Sennesgratinering

  • 3 ss grov dijonsennep
  • 2 ss honning
  • 1 ss frisk persille
  • 0,25 ts kvernet pepper

Bønne- og tomatsalat

  • 100 g aspargesbønner
  • 150 g cherrytomat
  • 1 boks hvite bønner (ferdig kokt) á 380 g
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss honning
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 862 kcal
Fett 65 g
Protein 45 g
Karbohydrater 22 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røkt svinekam med bein er deilig røff og rustikk mat som egner seg godt til et raust vennelag. Avslutt steketiden med å gni kammen inn med honning, sennep og urter, og server med en fargerik og smakfull salat med bønner og cherrytomater. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg røkt svinekam med bein
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 2 stilker frisk timian
  • 3 dl vann

Sennesgratinering

  • 3 ss grov dijonsennep
  • 2 ss honning
  • 1 ss frisk persille
  • 0,25 ts kvernet pepper

Bønne- og tomatsalat

  • 100 g aspargesbønner
  • 150 g cherrytomat
  • 1 boks hvite bønner (ferdig kokt) á 380 g
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss honning
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 862 kcal
Fett 65 g
Protein 45 g
Karbohydrater 22 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kjøttet er ferdig stekt når termometeret viser 68-72 °C. Dette tar 2 1/2 - 3 timer, avhengig av tykkelsen på kjøttet. Steker du kjøttet på høyere temperatur, vil steketiden bli kortere. 

Kraften fra den ildfaste formen kan du godt bruke videre, for eksempel til å lage saus av. Sil kraften og jevn den med litt maisenna rørt ut i kaldt vann, eller lage en meljevning og smak til sausen med en skvett fløte. Grønnsakene kan du serveres ved siden av. 

Gratinert svinekam med bønne- og tomatsalat

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 19:11:10