Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skinkestek med rødkål- og rødbetesalat

Skinkestek med rødkål- og rødbetesalat

Ingredienser

porsjoner

Rødkål- og rødbetesalat:

  • 500 g rødkål
  • 200 g rødbete
  • 2 stk. rødløk
  • 2 ss kapers
  • 2 ss hakket frisk dill

Dressing:

  • 4 ss rødvinseddik
  • 2 ss honning
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 437 kcal
Fett 17 g
Protein 57 g
Karbohydrater 13 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sprø svor minner om selveste julekvelden! Den saftige skinkesteken i kombinasjon med en frisk rødkål- og rødbetsalat er snadder gjestemat med deilige smaker av jul. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Rødkål- og rødbetesalat:

  • 500 g rødkål
  • 200 g rødbete
  • 2 stk. rødløk
  • 2 ss kapers
  • 2 ss hakket frisk dill

Dressing:

  • 4 ss rødvinseddik
  • 2 ss honning
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 437 kcal
Fett 17 g
Protein 57 g
Karbohydrater 13 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.

Bruk en ostehøvel til å snitte rødkålen, da blir strimlene ekstra tynne og delikate. Har den snittede løken en sterk smak, kan den ligge i kaldt noen minutter før vannet helles av, og løken blandes med resten av salaten.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 18:03:23