Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Steambuns med ølbraisert svinekjøtt

Steambuns med ølbraisert svinekjøtt

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 kg nakkekoteletter av svin
  • 2 ss smør til steking
  • 5 båter grovhakket hvitløk
  • 1 stk. rød chili i skiver
  • 2 ss rørsukker
  • 2 ss grov sennep
  • 1 ss flytende honning
  • 0,5 ts hel sort pepper
  • 5 dl porter
  • 2 dl vann

Steambuns:

  • 0,5 pose tørrgjær
  • 0,5 ts sukker
  • 2 ss lunkent vann
  • 325 g hvetemel
  • 2,5 ts sukker
  • 1 ts bakepulver (strøken)
  • 0,25 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • ca. 4 dl romtemperert yoghurt naturell

Pepperrotdressing:

  • 1 dl majones
  • 1 dl lettrømme
  • ca. 1,5 ss revet frisk pepperrot
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Til servering:

  • 2 stk. gulrot i tynne skiver (á 8 cm)
  • 0,5 stk. frisk ananas i tynne skiver
  • 1 stk. rød chili i tynne skiver
  • 1 pk ertespirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Asiatisk streetfood på sitt aller beste! Dampede, myke buns fylt med nakkekoteletter braisert i porter og andre godsaker. Serverer du dette til dine gjester høster du garantert masse skryt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 kg nakkekoteletter av svin
  • 2 ss smør til steking
  • 5 båter grovhakket hvitløk
  • 1 stk. rød chili i skiver
  • 2 ss rørsukker
  • 2 ss grov sennep
  • 1 ss flytende honning
  • 0,5 ts hel sort pepper
  • 5 dl porter
  • 2 dl vann

Steambuns:

  • 0,5 pose tørrgjær
  • 0,5 ts sukker
  • 2 ss lunkent vann
  • 325 g hvetemel
  • 2,5 ts sukker
  • 1 ts bakepulver (strøken)
  • 0,25 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • ca. 4 dl romtemperert yoghurt naturell

Pepperrotdressing:

  • 1 dl majones
  • 1 dl lettrømme
  • ca. 1,5 ss revet frisk pepperrot
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Til servering:

  • 2 stk. gulrot i tynne skiver (á 8 cm)
  • 0,5 stk. frisk ananas i tynne skiver
  • 1 stk. rød chili i tynne skiver
  • 1 pk ertespirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Yoghurten bør ikke være for kald, da vil heveprosessen gå mye saktere. Varm den gjerne forsiktig i en liten kjele dersom du tar den rett ut fra kjøleskapet. Bruk en slikkepott å røre med.
Skal du dampe bollene i en bambussteamer eller i en kjele kan det være greit sette hver bolle på hvert sitt ark, slik at de lettere kan flyttes rundt. Bruk en saks og klipp bakepapir i mindre biter (10x10 cm).
Lag gjerne bollene ferdige i god tid. Skal de ikke serveres med en gang, kan de varmes over damp i 2-3 minutter før servering. Du kan også fryse bollene. Tin dem og varm dem over damp i 5-6 minutter før servering.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Linda Therese Kristiansen

    Hei 😊 Et tips til oppskriften er å opplyse om at det er lurt å putte koke de vann fra f.eks en vannkoker i stekebrettet under damping i stekeovn. Jeg fylte i kaldt vann og hadde ikke min mann kommet inn, ville jeg nok ennå ha stått der. I tillegg: det tar svært lang tid å redusere sausrn; mulig det bør stå et sted. Ellers: god oppskrift 😊

  • Martine Haakanes

    Hei, Vi forsøkte å lage disse og ble helt supert. Vi valgte å fryse noen av steam bunsene, resultatet ved damping etter frysing ble ikke ideelt. Hva kan vi ha gjort galt?

    • Anette Fjelleng Hansen

      Hei, Martine! Om du skal fryse noen anbefaler jeg deg å dampe dem før du fryser dem. Og når du tar dem opp igjen, la dem tine og damp dem deretter noen minutter på nytt. Da skal de igjen bli luftige og myke:) Hilsen Anette, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 16.03.2025 08:04:28 handleliste stengt