Hopp til hovedinnhold
matprat logo
STIFADO

Stifado

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g høyrygg, rundstek eller bankekjøtt av storfe
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. grovhakket løk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. hel nellik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts grovmalt pepper
  • 1 ts sukker

Salat:

  • 1 pk blandet babybladsalat
  • 2 stk. tomat i skiver
  • 12 stk. oliven
  • 100 g fetaost i terninger
  • 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Stifado er en klassisk gresk gryte som kan lages med den type kjøtt du har for hånden. Vi har brukt storfekjøtt i denne oppskriften. Smaken er formidabel. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g høyrygg, rundstek eller bankekjøtt av storfe
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. grovhakket løk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. hel nellik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts grovmalt pepper
  • 1 ts sukker

Salat:

  • 1 pk blandet babybladsalat
  • 2 stk. tomat i skiver
  • 12 stk. oliven
  • 100 g fetaost i terninger
  • 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Visste du at: Norge består av store områder med gress. Disse områdene kan brukes til mat, men da er vi avhengig av våre drøvtyggere som storfe og sau.

trinn du kan merke av

Server gryten med salat og godt brød.

Vi har flere gode oppskrifter på greske gryter, blant annet giouvetsi, som minner mye om stifado.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Episode 24 - Feriefavoritter fra Middelhavet

Podcast-episode:

 

Kommentarer

  • Jan Brambani

    Her var det mye som manglet, en del feil også. Kjøttet skal først og fremst ikke kuttes i 2x2cm eller terninger som det blir beskrevet. Lurer på hvor i all verden personen har fått denne informasjonen fra, det skal være gode store stykker med kjøtt minst en spiseskje store, heller det dobbelte. Det mangler også ca 0,5kg med sjalottløk. Du skal lete lenge for og finne en gresk stifado som ikke har dette som tilbehør. 4 spiseskjeer tomatpure er langt i overkant. Holder lenge med 1! Nellik har jeg heller aldri hørt om i en Pork stifado. Men bruker heller gjerne Stjerne anis, korianderfrø. Og hvor er vannet? En halv kopp med rødvin og en halv kopp vann er mest normalt og bruke. Ser det er en del som ikke foretrekker rødvin, det kan erstattes med rødvinseddik, eller en ekstra spiseskje tomatpure og heller en hel kopp vann for og få litt mer saus. Salat er jo også bare tull, retten skal serveres som den er. Det er nok bare ment som et sunt sidealternativ. Laurbærblad kan sløyfes og erstattes med appelsinskall evt. Men det er smak og behag. Man trenger forøvrig bare en stor gul løk også. Og om du vil bruke sjalottløk så "brun" denne i en panne først og legg til side. Ha den oppi mot slutten av koketiden så de ikke blir ødelagt. De skal være hele fra start til slutt. Ikke kuttes opp. Kok gjerne hele greia i opp til 3 timer, jo lenger jo bedre smaker den!

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Jan! Det er flere ulike fremgangsmåter for å lykkes med stifado. Vår variant ligner kanskje ikke helt på den du er vant med, men vi mener det er fint å kunne variere litt etter smak og behag 😊 Hilsen Marta, MatPrat

  • Tonny Garcia Hansen

    Hei Cecilie 😊 Vist man skal gjøre om en hel kanel til pulverform, mye mye anslagsvis vil det være i ex gram, ts, ss etc. Synes ikke det frigjør nok av kanelsmaken med kanelstang i stiffen Mvh Tonny Hansen

    • Jan Brambani

      1/4 ts med kanel holder

      • Jan Brambani

        1/4 ts i tillegg med Muskatnøtt gjør også susen

    • Cecilie Maske

      Hei, Tonny! Det er ikke så enkelt å anslå hvor mye malt kanel som kan erstatte kanelstangen. Foreslår at du smaker deg fram til stifadoen har så mye kanelsmak du foretrekker. Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 18.03.2025 06:27:00 handleliste stengt