Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svinekam med sellerirotpuré og appelsinsaus

Svinekam med sellerirotpuré og appelsinsaus

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1,5 kg røkt svinekam
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. appelsin
  • 6 båter hvitløk
  • 8 stk. stjerneanis
  • 4 kvister frisk timian
  • 0,5 l kokende vann

Appelsinsaus:

  • 2 stk. appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 dl brunt sukker
  • 0,5 dl rødvinseddik
  • 0,5 dl soyasaus

Selleripuré

  • 600 g sellerirot
  • 250 g melen potet
  • 2 ss smør
  • ca. 3 dl melk eller fløte

Til servering:

  • 400 g brokkolini
  • 1 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1309 kcal
Fett 78 g
Protein 61 g
Karbohydrater 78 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røkt svinekam, deilig sellerirotpuré og en fantastisk syrlig saus med appelsin er topp å servere til gode venner eller på hytta. Vi har valgt å servere med brokkolini, men her er det fritt fram for å bruke de grønnsakene du liker best.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1,5 kg røkt svinekam
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. appelsin
  • 6 båter hvitløk
  • 8 stk. stjerneanis
  • 4 kvister frisk timian
  • 0,5 l kokende vann

Appelsinsaus:

  • 2 stk. appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 dl brunt sukker
  • 0,5 dl rødvinseddik
  • 0,5 dl soyasaus

Selleripuré

  • 600 g sellerirot
  • 250 g melen potet
  • 2 ss smør
  • ca. 3 dl melk eller fløte

Til servering:

  • 400 g brokkolini
  • 1 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1309 kcal
Fett 78 g
Protein 61 g
Karbohydrater 78 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne i dype tallerkener med resten av sausen ved siden av.

Svinekam med sellerirotpuré og appelsinsaus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ny kokk i MatPrat: Ole disker opp med lammesadel, krema kål og sjokksylting

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB14 31.10.2024 13:16:19